Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkus på skolschemat – då blir det pengar till Världens barn

Hela veckan har det tränats i Gottne för en cirkusföreställning utöver det vardagliga.
–Det blir cirkus med akrobater, trollkonstnärer och djur. Dessutom allergivänligt, säger Sara Yngvesson.

I ett stort cirkustält vid badplatsen i Gottne blir det en stor cirkusföreställning på lördag. Avsikten är att barnen på Gottne byskola ska samla in så mycket pengar som möjligt till gagn för Världens barn.

Under en av de sista finslipningarna tittar Allehanda in i det stora cirkustältet, som skolan har fått låna av traktens kyrka. Inne i tältet breder cirkusartisterna ut sig i ett hörn, påhejad av lärare och en del andra medhjälpare.

– Det handlar om barn som hjälper andra barn. Det är solidaritet, demokrati, jämställdhet och en del annat, säger rektorn Sara Yngvesson och tillägger att nu gäller det att samla in så mycket pengar som möjligt på lördag.

– Målet är 10 000 kronor, säger Isabele Bergkvist, som är cirkusdirektör under föreställningen, som förutom12 programpunkter även inkluderar försäljning av varma popcorn, egentillverkat sockervadd och förstås fika.

– Barnen har redan samlat in 9 000 kronor till en skola i Niger. Då borde nog 10 000 inte vara en omöjlighet den här gången, inflikar Sara Yngvesson, som är mäkta stolt att skolans alla 41 barn från förskoleklass till sexan, verkligen har ägnat den här veckan till att nå sitt mål.

Sedan var det ju det där med allergivänligt, nog så viktigt för många och vanligtvis knappast vad en cirkus brukar kunna erbjuda.

– Barnen är utklädda till elefanter, hästar och hundar. Därför blir det ju allergivänligt, säger Sara Yngvesson och ler.

– 150 personer får plats. Och inget förköp. Först till kvarn, säger hon sedan.

Läs även: "Skål för Gottne byskolas kranvatten"

Läs även: Nytt ljus på snart 100-åriga skolan i Gottne