Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christensen HV:s segerorganisatör

Annons

Han kom till HV71 efter en tung tid i Prag. Nu leder Erik Christensen HV:s hetaste kedja.

När Jönköpingslaget besegrade Färjestad med 5-3 på lördagseftermiddagen stod Christensen för fyra poäng.

Erik Christensen är en meriterad kanadensisk center. 30-åringen har bland annat spelat 387 NHL-matcher och också hunnit med en sejour i KHL. Den här säsongen inledde Christensen i KHL, med Lev Prag.

Men efter en svag inledning på säsongen och bara två poäng på tolv matcher fick kanadensaren lämna Tjeckien. Ny klubbadress blev HV71. En klubb som vid det tillfället, i oktober, var SHL:s stora krislag.

Spelar med superlöftet

Några månader senare går det lite bättre för HV71, som på lördagen vann hemmamatchen mot Färjestad med 5-3. Stor segerorganisatör var Erik Christensen, som när HV71 gjorde tre mål i den första perioden låg bakom samtliga. Han gjorde själv 1-0 och noterade sedan två passningspoäng.

Jag försöker spela likadant i alla matcher, men ibland stämmer det lite mer. Av någon anledning brukar jag göra fler poäng om jag får till ett tidigt. Varför vet jag inte, det har varit så hela min karriär, sade Erik Christensen, som trivs bra i formationen där han spelar center mellan Ted Brithén och superlöftet Kevin Fiala, 17 år. Kevin är en ung och bra spelare. Ted (Brithén) och jag har spelat tillsammans ganska länge nu. Det är svårt att förklara varför man har bra kemi med någon, vi bara spelar bra tillsammans. Ted jobbar hårt och är duktig på skridskorna, sade Christensen, som tack vare ytterligare en assist senare i matchen lämnade banan med fyra poäng.

Dottern väckte

Både HV71, förlust mot Modo, och Färjestad, seger mot Leksand, spelade match kvällen innan, på fredagen. Men trots att HV-laget kom hem till Jönköping, efter nederlaget i Örnsköldsvik, först sent på natten var det ett piggt hemmalag som tog kommandot i den första perioden.

Det var bara att fokusera bort tröttheten. Det är tufft att spela matcher så här tätt inpå varandra. Jag var i säng 01.30 efter Modo-matchen och blev väckt av min dotter klockan åtta på morgonen. Men det var bara att köra på, sade Erik Christensen.

Färjestad reducerade HV:s 3-0-ledning två gånger om, var uppe i 2-3 men kom inte närmare. HV71 vann till slut med 5-3.

Jag är inte alltför besviken. Det är inte lätt att komma till Jönköping och hamna i underläge, sade Leif Carlsson, Färjestads tränare.

Mer läsning

Annons