Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chris O’Berg uppfyllde 18 önskningar utan att darra det minsta

Musikern Chris O’Berg har ett förflutet som barpianist och lärde sig då en uppsjö låtar utantill, vilka täcker de flesta musikstilar.

I Gullängets kyrka spelades den 15 april in arton önskningar vilka lagts ut på nätet som ersättning för de inställda spelningarna inför publik. Chris O’Berg är mycket starkt influerad av Charlie Norman och använder gärna hans musikslingor i sina personliga arrangemang. Inledningen med Charlies version av ”Blott en dag ett ögonblick i sänder” blev magisk. Ingen annan än Charlie skulle ha kommit på att spela den som han gjorde på den andliga skiva han skapade till läkarmissionen.

Steget över till ”Gyllne morgon” och därpå ”En liten stund med Jesus” uppfyllde med råge ett flertal önskningar inom andlig musik. Jazzälskarna fick sitt lystmäte i Glenn Millers ”In the Mood”, Fats Wallers ”Ain’t Misbehavin’” och Ella Fitzgeralds ”Night and Day”.

Filmmusik från tv-serier har Chris O’Berg tagit upp på senare tid. Så vackert det blev med Chris O¨Berg och hans piano i ledmotiven till ”Mistrals dotter”, ”Mot alla vindar” och ”Floden blev mitt liv”.

Önskningarna förknippas ofta med personliga minnen, som för egen del i Sven Lindahls ”Mälarö kyrka” som sjöngs av Lenne Broberg på svensktoppen då jag gjorde lumpen på KA1 i Vaxholm. ”Unforgettable” och ”Cool down boogie” uppfyllde andras önskemål inom populärmusiken.

Inom rocken blev det mycket krusiduller i ”Hello Josephine”, ”Flip, Flop and Fly” och ”Red River Rock” innan de arton önskningarna avslutades med ”Säkkijärven polka”, ”Novelty Accordion” och det otroligt vackra pianostycket ”Elvira Madigan” av Wolfgang Amadeus Mozart som var Göran Norléns högsta önskan.

Många önskningar fick inte plats i det inspelade programmet på 75 minuter, men Chris O’Berg har lovat framföra dem på plats på Bergsgatan. Något att se fram emot om man gillar vacker musik framförd av pianovirtuosen Chris O’Berg.

Det som är så fantastiskt med Chris O’Berg är att han har allt i huvudet. Inte ett notblad och all text tas direkt ur minnet. Inte kan jag ha texten framför mig på ett blad för då kan jag inte samtidigt spela på pianot säger Chris spjuveraktigt med en blinkning.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel