Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chris Christie i trafikkaos-skandal

Annons

En politisk skandal med ingredienser som trafikkaos och hemliga mejl blåste i dag upp kring New Jerseys republikanske guvernör Chris Christie - ett av partiets starkaste kort inför USA:s presidentval 2016. Själv säger han sig inte vara skyldig till anklagelserna.

Under fyra dagar i september stängdes påfarterna till den intensivt trafikerade George Washington-bron, som förbinder New Jersey med New York, av från staden Fort Lee på New Jersey-sidan. Resultatet blev trafikkaos, ambulanser som inte kunde komma fram och kraftigt försenade skolbussar.

Nu har mejl och sms kommit fram som tyder på att en av Christies närmaste medhjälpare kan ha gett order om trafikkaoset. "Dags för lite trafikproblem i Fort Lee", skrev Bridget Anne Kelly, biträdande stabschef hos Christie, i ett mejl till David Wildstein, enligt New York Times. Wildstein är skolkamrat med guvernören och arbetar på Port Authority som ansvarar för verksamheten på bron.

Nyheten fick omedelbara konsekvenser när Chris Christie vid en presskonferens i dag meddelade att Bridget Anne Kelly får sparken. Som biträdande stabschef till Christie har hon haft en nyckelroll i skandalen.

Många undrar om även guvernören varit införstådd, men i ett uttalande sent i går tog Christie avstånd från det inträffade som ett "fullkomligt felaktigt" beteende som han varken godkänt eller känt till.

Till saken hör också att Fort Lee har en demokratisk borgmästare, Mark Sokolich, som inte gett Christie sitt stöd inför november månads guvernörsval, rapporterar amerikanska medier.

New York Times skriver att det nu väntar en rättsutredning i New Jersey om vad som hände vid trafikkaoset.

Mer läsning

Annons