Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefen och revisorer oense om privat bilkörning

Chefen och revisorer oense om privat bilkörning

Leasingbilarna som enligt revisorerna kördes privat av förre länsmusikchefen betyder också att han ska beskattas för bilförmån.

I en skrivelse från landstingets revisorer till Gagna löneservice preciseras därför nu vilka bilar som har körts vilka sträckor.

Bilarna som använts är i tur och ordning en Volvo V40 (årsmodell 1999, 2,0T), Suzuki Baleno (årsmodell 2000, 4WD), Honda Accord sedan (årsmodell 1999, 1,8i) samt Volvo S60 (årsmodell 2003, AWD Addition, 210 hk, turbo, drag, vinterhjul, motorvärmare).

Den privata körsträckan beräknas till 450 mil.

Bilförmånen kommer att redovisas i form av kontrolluppgift till skattemyndigheten.

Revisorernas uppgifter skickas även till polisens ekorotel som utreder fallet efter tidigare polisanmälan från landstinget.

I förra veckan polisanmälde den tidigare chefen i sin tur landstingets regionale utvecklingsdirektör Christer Nylén och revisorernas ordförande Carl Edblom.

Nu får mannen stöd av Eva Potter, administrativ chef för Musik i Västernorrland. Enligt henne har han knappast kunnat köra tjänstebilen privat. Så här skriver Eva Potter bland annat i ett brev daterat den 10 december ifjol:

- För att överhuvudtaget komma in i arbetet och få en uppfattning om vad länsmusikchefsuppdraget innebar, gällde det att så snabbt som möjligt försöka få en överblick över länet och träffa så många representanter som möjligt för det övriga kulturlivet.

- Han anställdes fanns det tre tjänstebilar, varav en utnyttjades som pendelbuss för den utflyttade personalen i Härnösand, en var upptagen av en musikensemble som turnerade under hela hösten på skolor runt om i länet och den tredje skulle sedan räcka till för den övriga personalen och turnerande frilansmusiker.

- Vi insåg snart att Musik i Västernorrland behövde ytterligare en bil för att han skulle ha möjlighet att åka runt. Att bilen utnyttjades i privat syfte är svårt att tänka sig. Den tidigare chefen bodde endast ett par hundra meter från arbetet, och något privat umgänge runt om i länet hade han knappast hunnit skaffa sig under den tid han bott här.

Skriver alltså Eva Potter.

Klas Leffler

Egon Sundlöf