Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chartercentrum i Ådalen?

Kan Kramfors/Sollefteå flygplats bli ett chartercentrum i norr? Ja, nu ska i alla fall möjligheterna undersökas. De båda kommunerna, som äger flygplatsen tillsammans, har gått samman i ett projekt.

Inom några år blir Botniabanan/Ådalsbanan klar med en station vid flygplatsen. Det är bland annat det som gjort att flygplatsägarna, Sollefteå och Kramfors kommuner, ser utvecklingsmöjligheter på att göra flygplatsen till ett chartercentrum.

Men för att riktigt veta på vilka sätt dessa möjligheter kan tas tillvara vill man i projektform genomföra en förstudie. De båda kommunerna satsar 125 000 kronor var. Totalt handlar det om en investering på 900 000 kronor, då är även länsstyrelsen och EU med. Meningen är att projektet ska inledas i september i år och avslutas den sista oktober nästa år.

Man räknar med att inrikesflygandet kommer att minska i framtiden. Men Kramfors/Sollefteå flygplats skulle i stället kunna utvecklas till ett centrum för in- och utgående charterflyg, tack vare just den unika närheten mellan flygplatsen och den nya järnvägen.


JÖRGEN SUNDIN


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67