Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chansfattigt och oavgjort i Kalmar

Annons

Kalmar och Gefle håller sig till traditionerna. Av de senaste nio mötena lagen emellan har åtta slutat oavgjort, och det har inte blivit mer än två mål i någon av matcherna. Lördagens mötet slutade 0-0.

Tillknäppt, halvtaskigt passningsspel och, om man är frikostig, en målchans till vardera lag. Första halvlek mellan Kalmar och Gefle var så långt ifrån en klang- och jubelföreställning man kan komma. Kalmar, som släppt in minst mål av alla lag i allsvenskan, spelade även mot Gefle med livrem och hängslen i försvarsspelet. Gästerna bjöds inte på en millimeter extra yta och hade stora problem att hitta vägar genom Kalmars kompakta försvar. Jonas Lantto fick bästa chansen, men utan att riktigt testa Lars Cramer.

Samma gällde åt andra hållet. Kalmar hade mycket boll, och passningsspelet stämde fram till straffområdet - men där var det stängt.\~

Spelet luckrades upp något i andra halvlek. I alla fall kom Kalmar till fler avslut. Romario, Jonathan McDonald och Melker Hallberg testade alla Mattias Hugosson utan att kunna överlista veteranmålvakten.

Kalmartränaren Nanne Bergstrand försökte sätta än mer press på Gefle med ett trippelbyte med 20 minuter kvar - men bytena gav föga effekt.\~

Gefles anfall var sporadiska, och så mycket närmare än ett skott av Lantto som strök ribban kom de inte.\~

Mer läsning

Annons