Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartist fortsätter time out

Annons

Den brottsmisstänkte centerpartisten Abir Al-Sahlani fortsätter sin time-out från riksdagen. Under tiden kan hon inte ersättas av partiet och hon behåller arvodet.

Vi tar en dag i taget, säger Anders W Jonsson, vice ordförande för C och gruppledare för partiets 23 riksdagsledamöter.

Partiet har gett sitt medgivande till att Al-Sahlanis uppehåll fortsätter på obestämd tid. Men ur länge det går avgörs, enligt Jonsson, av hur länge de övriga ledamöterna kan täcka upp för henne. Rör det sig om januari också kan det gå, men dröjer det ytterligare kommer saken i ett annat läge, enligt honom..

Utredningen mot Al-Sahlani lär enligt åklagaren pågå ett tag till och hon har avsagt sig sin plats på listorna inför valet till EU-parlamentet och till riksdagen nästa år.

Misstankarna, som Al-Sahlani nekar till, rör ett biståndsprojekt som fått pengar från Centerpartiets internationella stiftelse. Stiftelsen gjorde en polisanmälan redan 2012, grundad på bristande redovisning av 3,2 miljoner kronor som har gått till ett parti i Irak som leds av hennes far.

Abir Al-Sahlani har inte begärt ledigt. De time-outer som fler ledamöter än hon tidigare har tagit är partiernas och ledamöternas lösning i svåra lägen, det finns inget skrivet om det i riksdagsordningen.

Men riksdagsledamöterna har heller ingen närvaroplikt.

Mer läsning

Annons