Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet: Härnösand borde lova att minska sina utsläpp rejält

Gör som 50 andra svenska kommuner gjort.
Skriv på det så kallade borgmästaravtalet och jobba får minskade koldioxidutsläpp.
Det föreslår nu Jonny Lundin (C) i en motion till kommunfullmäktige i Härnösand.

Jonny Lundin hävdar att, om Härnösand skulle gå med, så skulle det innebära att man ska arbeta för att minska koldioxidutsläppen med minst 40 procent fram till 2030 . Dessutom skulle Härnösands kommun lova att ställa sig bakom en strategi för begränsning av och anpassning till klimatförändringar.

Avtalet lanserades av Europeiska kommissionen lanserade 2008 och omfattar tusentals lokala och regionala myndigheter som frivilligt lovar att genomföra EU:s klimat- och energimål inom sitt geografiska område.

Borgmästaravtalet har, enligt Jonny Lundin, blivit ett av de största klimat- och energiinitiativen i världen, med över 6 700 anslutna kommuner och regioner varav ett 50-tal i Sverige.

Jonny Lundin anser att Härnösands kommun redan nu ligger i framkant när det gäller lokalt klimatarbete.

– Det tydligaste tecknet på vår beslutsamhet när det gäller att uppnå Parisavtalet CO P21 åtagande är att fortsatt föregå med gott exempel, säger Jonny Lundin.