Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet

Annons

Har du egna frågor till politikerna? Ställ dem här

1. Vad är den viktigaste insatsen för att förbättra folkhälsan i Västernorrland?

Att ytterligare stärka samarbetet med kommunerna så att vikten av rörelse och nyttig mat blir en naturlig del i skolarbetet. Fortsatt satsning på Hälsosamtal med Hälsoundersökning. Samarbete med patientföreningar och övrigt föreningsliv och näringslivet är också viktigt.

2. Hur tänker ni agera för att rädda ett fullvärdigt akutsjukhus i Sollefteå?

Det finns inga tankar från Centerpartiet på en avveckling av akutsjukhuset i Sollefteå.

Det stora hotet är befolkningsutvecklingen och personalrekryteringen. Landstingets alla vårdenheter måste bli bättre på att samverka!

3. Var står ni i regionfrågan? Vill ert parti gå vidare och bilda region med de fyra nordligaste länen?

Först ska Västernorrland ges möjlighet att bilda region, sedan får vi ta nya diskussioner inom partiet, landstinget och övriga landsting om hur vi går vidare.

4. Är ni beredda att höja skatten för att klara vården?

Landstingets verksamhet finansieras med skatter och statsbidrag. Om inte statsbidragen höjs ordentligt är det inte osannolikt med en skattehöjning kommande mandatperiod.

5. Vilka partier kan ni tänka er att samregera med i landstinget? Vilka kan ni inte tänka er?

Nuvarande samarbete i Vårdalliansen har fungerat bra! Med nuvarande sammansättning så är det möjligt med samtliga partier utom Vänsterpartiet. Eventuellt nya partier tar vi ställning till då, men absolut inte Sverigedemokraterna!

6. Var tror ni Sjukvårdspartiets väljare lägger sin röst i detta val?

Det kan nog bli ganska stor spridning mellan partierna. Vi hoppas och tror dock att Centerpartiet har goda förutsättningar att bli deras val!

7. Bedömer ni att Västrainitiativet kan komma in i fullmäktige?

Nej.

8. Tror ni att Sverigedemokraterna kommer in?

Troligen, men vi hoppas verkligen att de inte kommer in!

9. Vad är den viktigaste valfrågan i landstingsvalet enligt er?

Närodlad landstingspolitik!

Centerpartiet i landstinget kommer att fortsätta på den inslagna vägen med god vård nära dig, tre akutsjukhus, ökad valfrihet, regional utveckling med bra kommunikationer och ett aktivt kulturliv! Vi arbetar också för miljö, närodlad mat och en ekonomi i balans! För en hållbar utveckling av Landstinget Västernorrland så är fortsatt Centerstyre ett måste!

Här är alla partiernas svar:

- Vänsterpartiet

- Socialdemokraterna

- Moderaterna

- Miljöpartiet

- Kristdemokraterna

- Folkpartiet

- Centerpartiet