Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerns gruppledare: "Vilket universum lever du i, Per Wahlberg?"

Svar på ”Landstingspolitiker (M): "Skrinlaga regionplaner på ett Stornorrland är bra för länet, Norrland – och Sverige” Ordet fritt 9 december.

I en mer än vanligt förvirrad debattartikel av det moderata oppositionsrådet Per Wahlberg hyllar han beslutet att inte bilda Region Norrland.

Några sakupplysningar kan vara på sin plats, det är tyvärr något som Per Wahlberg och övriga moderater ofta brukar undvika.

Han hävdar att lokala och regionala företrädare inte efterfrågat någon ny regionindelning.

Vilket universum lever du i Per? Samtliga landsting i den norra regionen har sagt ja till en ny region. I Västernorrland har även samtliga kommuner sagt ja. Men i Per Wahlbergs värld räknas vi tydligen inte. Vad jag vet så har även samtliga landsting i Region Svealand sagt ja. Men de räknas väl inte heller?

■■ För fler insändare, klicka här.

Per Wahlberg fortsätter att tala vackert om Sundsvallsregionen och dess tillväxt. I all ödmjukhet så ska jag upplysa Per Waahlberg om att både Hudiksvall och Nordanstig ligger i Region Gävleborg…

Samarbetet verkar ha fungerat trots att vi verkar i olika regioner. Jag undrar också vad dina partikamrater i Örnsköldsvik tycker om att du bara skriver om Sundsvall och inte nämner samarbetet inom Umeåregionen? Du nämner det dessutom två gånger, så det är knappast något misstag!

Du talar om hundratals mil i Region Norrland. Vad jag vet så är det 86 mil mellan Kiruna och Sundsvall. Hur får du det till hundratals mil?

Vad vi nu kommer att få se är hur Västra Götaland, Skåne och Stockholm kommer att fortsätta dra ifrån övriga landet.

Men jag ser verkligen fram emot hur Moderaterna i riksdagen kommer att slåss för en bättre skatteutjämning. Lycka till Per!

Hans Hedlund

Gruppledare (C)

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel