Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cecilia är åttonde generationen på "Bullerbygården" – har förvandlat en gammal maskinhall till inredningsbutik

Cecilia Andersson och hennes familj är den åttonde generationen som bor på familjegården i Bergom. Sedan ett år driver hon också inredningsbutiken Rustika Hem, i en gammal maskinhall på gården.
– Jag älskar att bo här, utsikten är fantastisk, säger hon.

Aprilvädret visar sig från sin sämsta sida men stora snöflingor biter inte på utsikten över sjön Marmen. Hemma hos familjen Andersson/Sundborg finns en idyllisk Bullerbykänsla med gamla röda hus. Familjen har bott i huset i fyra år men Cecilia är gammal i gården.

– Det här är min farmors barndomshem och jag växte upp i huset mitt emot där min pappa bor nu säger, Cecilia.

Se även: Cecilias fiffiga kökstavla gjorde succé på Facebook – se hur du kan spara både tid och pengar

Cecilia har många släktingar i närheten och hennes farmor bor på andra sidan vägen. Familjeföretaget Bergom Såg ligger en bit upp i skogen och tre kusiner har hus i närheten. Brodern bor några kilometer åt ena hållet och Cecilias mamma, några kilometer åt andra hållet.

Sambon Martin arbetar som snickare och han hade inga problem att komma in i familjens gemenskap.

– Min familj består av en massa snickare, så när de fick höra om Martin blev de genast positivt inställda, säger Cecilia och skrattar.

Martin och Cecilia har renoverat en hel del på huset och till sommaren ska det målas om. Köket har fått en lantlig bas som kompletterats med rustika och industriella inslag. Planlösningen har gjorts om och Martin har gjutit bänkskivorna i betong.

– Vi vill gärna behålla det lantliga så att det passar stilen på huset, säger Cecilia.

I vaser på köksbordet har Cecilia stuckit ner kvistar av murgröna, monstera och orkidéer.

– Murgrönan rotar sig, de här har stått i drygt ett halvår. Jag byter vatten någon gång ibland och byter ut de andra blommorna eftersom.

Läs även: Hon har förvandlat ett hus i 70-talsstuk till ett modernt drömhus

Cecilia som har bakgrund som florist gillar att använda växter i inredningen. Monstera är favoritväxten just nu och finns i alla rum i huset. I sovrummet finns de även som sängkläder.

– Jag har nästan blivit besatt av dem. De är lättskötta, de växter snabbt och bladen är så vackra med sina hål, säger hon.

Salen intill köket är en tv-fri plats för umgänge med två stora soffor placerade mot varandra. Dörrarna är original sedan huset byggdes i början av 1900-talet. Bakom soffan hänger ett draperi som täcker det som Cecilia kallar för "skämsrummet". Huset som är på 260 kvadrat har flera rum som de på sikt ska ta sig an.

– Det kanske blir ett badrum eller spa eller gästrum i framtiden.

Läs även: Småbarnsfamiljen byggde nytt hus intill svärföräldrarna – ritade planlösningen själva

Altandörrarna leder ut till altanen som har en härlig utsikt över trädgården och Marmen.

– Bakom äppelträdet skymtar vi farmors hus. Det bästa med huset är rymligheten, utsikten och trädgården, säger Cecilia.

På övervåningen ligger familjens sovrum och vardagsrummet knyter ihop dem. Tapeten sitter kvar sedan Cecilias farmor och farfar bodde i huset. Altanen utanför vardagsrummet är en populär plats under sommaren.

– Det är alltid liv och rörelse här på gården.

Cecilia har alltid velat ha en egen butik och under föräldraledigheten med dottern Stella började tankarna och planerna falla på plats.

– Det kändes självklart att ha en butik på gården och jag och Martin har förvandlat en gammal maskinhall på gården till en inredningsbutik. I maj firar butiken ett år och blir då också en webbshop, säger Cecilia.

*Cecilia finns på Instagram: @rustikahem och på Facebook: Rustika Hem och på: www.rustikahem.com

Läs även: SVT-profilen hittar lugnet hemma i tidlösa villan i Fagervik