Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carolina och Thomas Sondell sjöng vitt och brett i Björna kyrka

På kort tid har jag i Svenska kyrkan varit på plats vid två likartade konserter. Den 9 juli gjorde duon Sara Karlsson och Jonathan Wåhlstedth med sin sommarmusik dundersuccé i Gullängets kyrka. Tio dagar senare var det äkta paret Carolina och Thomas Sondell i Björna kyrka och stod för en likartad succé.

Båda programmen bestod av pianospel till visor, populärmusik och jazz. Carolina och Thomas Sondell sjöng 14 sånger där de turades om med solona och pianoackompanjemangen. Tycke och smak avgör vad man gillar bäst. Jag rycktes med redan från början då Carolina till Thomas ackompanjemang sjöng Lill Lindfors ”Åh, vilken morgon”, efter att Thomas först berättat att Carolina hade stigit upp vid sjutiden för att plocka blåbär. Sedan satte sig Carolina vid pianot och sjöng solo ”Sakta stiger solen”. Vid ”Tillägnan” så var Thomas tillbaka vid pianot och det blev mycket vackert den första duetten.

Alla musiker verkar vilja sjunga något av Ted Gärdestad. Sondells valde ”För kärlekens skull” som Thomas sjöng med stor känsla. Innan det blev dags för ”En fattig bonddräng” som Thomas Sondell sjöng med eftertryck, sjöng Carolina om ”En stråle sol”, så att den rätta sommarstämningen infann sig i den vackra träkyrkan, om den inte redan hade gjort det.

Det blev under kvällen mycket sång av Carolina. Allt så vackert och graciöst, så man kan lätt förstå varför Thomas vid deras bröllop i Björna för 20 år sedan tillägnade sin fru sången ”Ett liv för mig”, som handlar om hans kärlek till henne.

Efter näst sista sången ”Kajsas udde” av Alf Hambe avslutade Sondells med ”När allt det här är över” och fick av publiken motta mycket välförtjänta applåder för ett rakt igenom väl sammansatt program i sommarens tecken. Då hjälpte det inte att Thomas Sondells sångfröken på högstadiet I Björna bad om en sång till. Thomas var bestämd, men lovade att de skulle komma tillbaka till Björna kyrka vid ett senare tillfälle med nya sånger, vilket framkallade mer applåder.

Kjell Larsson,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel