Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlström utesluts från SD

Det blir en tom stol i Härnösands kommunfullmäktige i framtiden. Ledamoten Lennart Carlström (SD) har nämligen uteslutits från Sverigedemokraterna.

Lennart Carlström (SD) lämnar helt politiken. Detta efter att han har uteslutits från Sverigedemokraterna. Anledningen är att han i en tv-intervju uttalat sig på ett sätt som partiledningen inte accepterar. Till exempel vill han vara nyanserad när det gäller uttalanden om invandring och flyktingmottagande.

– Anledningen till uteslutningen är att SVT gjorde ett tv-program om min syn på den lokala, partipolitiska plattformen. Jag har en rak och ärlig hållning i det politiska tänket. Och jag saknar fördomar och har ett långsiktigt tänkande inför framtiden, säger Lennart Carlström.

Bland annat fick han svara på sin syn på moskéer, eftersom Sverigedemokraterna central varit kritiska till moskébyggen i landet.

– Jag svarade att en moské bara är en byggnad och inget annat. Vad som händer inne i byggnaden behöver vi inte orda om. Är det brottsligt då är det polisiärt.

Han vill tacka sina väljare som gav honom förtroende att sitta i Härnösands kommunfullmäktige, men även politikerna.

– Vill också tacka samtliga partier i fullmäktige som visat stor respekt för min politiska åskådning. Speciellt Carlos Gil (MP) från Ramvik som fikat med mig under alla raster.

I ett brev till Sverigedemokraternas ledning bemöter han uteslutningen och förklarar att anledningen till att han ställde upp i en tv-intervju var att ingen annan Sverigedemokrat än Johnny Skalin ville ställa upp på en utfrågning.

– En skam för partiet, vilket jag måste markera. Jag måste visa mig för väljarna för att skapa ett förtroende.

Han menar att han stöder partiet i alla frågor.

– Mina uttalanden är inte partiskadliga utan tvärtom nyttiga för partiet, att visa upp sig för sina väljare är alltid bra på sikt. Till nästa val måste vi få fler nya väljare. Det är snart val och vi måste arbeta för att locka fler yngre väljare.

Lennart Carlström har i de flesta frågor röstat med majoriteten S, MP och V i kommunfullmäktige. När det gäller Curlinghallen följde han Vänsterpartiet och röstade mot hallen. De övriga partierna röstade för satsningen på Curlinghall.

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder berättar för TT att partiet gått igenom de organisationsproblem som funnits.

– De som inte kan stå för vår värdegrund och rätta sig efter demokratiskt fattade beslut vill vi inte ha med. Vi vill absolut inte uppleva ett Ny demokrati-scenario med ett parti som slits sönder inifrån, säger Björn Söder till TT.