Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carina har ritat en stadspark för Kramfors

Kramfors saknar i dag en riktig stadspark. Men hur det skulle kunna se ut har Carina Wallin från Kyrkdal tagit fram som examensarbete vid Gävle högskola där hon läst trädgårdsmästarprogrammet.

- Jag har försökt skapa förslag som känns realistiskt att kunna genomföra i etapper. Det hade gått att göra en mer flashig modell, men jag ser gärna att projektet också blir av, säger hon.

Det här är inte första gången det presenterats idéer om att bättre utnyttja miljön vid Kramforsån. Bland annat har konstnären Birgitta Nenzén föreslagit en scen och en terrasserad läktare i den naturliga sluttningen mot ån nedanför Kramforsskolan. Den tanken finns också inbakad i Carina Wallins idé om att utveckla den del av ån som ligger nedströms Riks 90.

- Jag också tittat på den ungdomsenkät som elever på Ådalsskolan svarat på och såg till min glädje att de ville ha mer gröna miljöer, med fler parkbänkar och bättre belysning.

I hennes examensarbete finns det även inritat en Nalle Puh-park. Tanken där är att lekparken ska bestå av naturliga detaljer som stubbar, stenar, sand och kanske ett båtvrak.

- Jag vill att miljön vid stadsparken ska kännas så inbjudande att folk vill stanna upp och att man inte bara använda stigen som en genväg. Eftersom jag tillbringat en del tid vid ån har jag sett att i dag utnyttjas området mest för att rasta hundar, till att jogga i och för att ta sig till och från centrum. Det är trevligt i sig, men jag ser gärna att man också vistas längre i miljön.


Läs mer om planerna i lördagens TÅ.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92