Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cannabishärvan krymper

Cannabishärvan i Örnsköldsvik krymper. Två av de misstänkta har släppts på fri fot och rubriceringen för samtliga fem inblandade har ändrats från grovt brott till narkotikabrott av normalgraden.

Annons

Cannabishärvan avslöjades i mitten av mars, efter att polisen gjort ett tillslag på flera adresser i Ö-vikstrakten. Fem personer anhöll och häktades senare, misstänkta för grovt narkotikabrott. De fem misstänktes för att på olika sätt ha varit inblandade i hanteringen av 2,7 kilo cannabisblad.

Men polisen gjorde en miss. När bladen vägdes, var de fortfarande våta. Så när SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, hade torkat bladen och vägt dem, hade narkotikan plötsligt minskat väsentligt i vikt.

Rubriceringen ändrades därför till narkotikabrott av normalgraden. Två av de misstänkta, däribland en 25-årig kvinna, har släppts på fri fot i väntan på rättegång.

Åtal mot fyra av de åtalade väntas komma på fredag. Utredningen mot den huvudmisstänkte 30-åringen drar dock ut på tiden.

– Men jag räknar med att väcka åtal mot honom inom 14 dagar, säger vice chefsåklagare Peter Salzberg.