Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cancerbesked dröjde sju månader

En cancersjuk man i Sollefteå kommun har anmält lungmottagningen på Sundsvall sjukhus för att de enligt honom fördröjt behandlingen av en dödlig sjukdom med sju månader.

Mannen vände sig i januari 2007 till en vårdcentral i Sollefteå kommun för en annan åkomma. Läkaren som undersökte honom tyckte sig höra ett missljud på ena lungan och misstänkte KOL.

Mannen mådde sedan bättre under våren. Han röntgades juli på Sollefteå sjukhus. Läkaren antydde då att det kunde vara en tumör och remitterade mannen till länssjukhuset.

Mannen genomgick sedan fyra undersökningar inom ett par månader. Efter den fjärde, i slutet av september, sades att ett flertal av de små förändringarna i lungorna har försvunnit, dock kvarstod en förändring i den högra lungan.

Mannen tog emot beskedet som något positivt och uppger att så långt hade orden cancer eller tumör aldrig nämnts vid Sundsvall sjukhus.

Först sista dagarna i januari fick han besked om att han hade cancer och en vecka in i februari sattes cellgiftsbehandling in.

Mannen har anmält lungkliniken i Sundsvall för de sju månader han undersöktes för diagnos.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78