Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cameron drar ifrån Brown i opinionen

Två nya opinionsmätningar visar att gapet mellan den konservativa oppositionen och regerande Labour ökar igen. I en mätning för tidningen Observer rycker det Konservativa partiet fram hela sex procentenheter. Partiet, med David Cameron i spetsen, leder nu med 17 procentenheter över premiärminister Gordon Browns Labour, enligt mätningen.

En annan mätning för tidningen The People ger de konservativa en ledning på tolv procentenheter.

Resultaten går stick i stäv mot trenden som gått att utläsa av flera andra opinionsundersökningar den senaste tiden där Labour knappat in på oppositionen.

I tidningen The Mail on Sunday menar Cameron att väljarna inom några månader har "chansen att sparka ut Gordon Brown och hans misslyckade Labour-regering".

I The Sunday Times kontrar Labours inrikesminister med att måla upp Cameron och andra ledande konservativa som en samling bortskämda "skolpojksmiljonärer" med "ärvda rikedomar, privat utbildning och iögonfallande överflöd".

Angreppen följer dock trenden som florerat i brittiska medier inför det parlamentsval som måste hållas allra senast den 3 juni nästa år.