Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Calle och Erik till final i "Idol"

Annons

Calle Kristiansson och Erik Grönwall möts i "Idol"-finalen i Stockholm om en vecka.

Jag har inte fattat det än, säger en chockad Calle.

Den sista deltävlingen i "Idol" sändes från ett kokande, fullsatt Scandinavium i Göteborg. Juryn valde ut låtarna - en som skulle passa artisterna och dels något som skulle utmana.

Favorittippade Tove Östman Styrke var inte nöjd med att få sjunga Kylie Mingoues "Can't get you out of my head", men gjorde den till sin egen, enligt juryn. Det räckte inte, och hon fick sjunga om Whitney Houstons Greatest love of all" i duell om den sista finalplatsen mot Erik Grönwall. När hon åkte ut kom tårarna.

Det kommer bli en sådan stor omställning nu. Jag har varit med här så länge att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Det låter kanske konstigt nu när jag har åkt ut, men jag hade det underbart i kväll. Det känns som om jag åker med flaggan i topp, säger hon.

Extra taggad

Calle Kristiansson fick möta publiken med Marc Cohns "Walking in Memphis", samma låt han sjöng när han sökte till programmet, och tog sig sedan an Rod Stewarts 70-talsklassiker "Do ya think I'm sexy". Han tog hem flest tittarröster, gick direkt till finalen, och var i det närmaste chockad efter sändningen.

Jag har inte fattat det än, jag trodde ju jag skulle hänga löst. Samtidigt var jag extra taggad i kväll. Jag gjorde nog mitt bästa framträdande hittills, säger Calle.

Overkligt

Erik Grönwall kanaliserade sin inre Bryan Adams i cigarettändarballaden "Heaven", och skulle sedan bemästra Iron Maidens klassiker "Run to the hills". Men den utmaningen var ingen match för Knivstasonen.

Juryn gav honom en stående ovation och slogs om att få utdela superlativer, medan publiken vägrade sluta jubla. Till sist knep han den sista finalplatsen.

Det var otroligt jobbigt att hänga löst. Man laddar så mycket för att uppträda, laddar ur, och laddar om igen. Det är tufft. Men att jag är i final går inte att greppa. Det har varit en så lång resa och nu får jag vara med till slutet. Det är helt overkligt, säger han.