Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Calle anklagas för att ha trissat upp budet

Socialdemokraterna i Härnösand anser att priserna har trissats upp på tomterna bredvid Bondsjöleden.

Fastighetsägaren Calle Lundkvist fick 2,5 miljoner kronor för en förfallen tomt med en tom verkstadslokal.

Det är på tok för mycket anser socialdemokraterna som under tisdagens kommunstyrelsesammanträde reserverade sig mot beslutet att köpa fastigheten.

- Vad vi har förstått så har Lundqvist trissat upp priset på en för hög nivå, säger oppositionsrådet Sig-Britt Ahl som påpekar att hennes parti är positiv till att utveckla det aktuella området för handel.

Bolaget Goodwill företagsutveckling i Europa AB hade lagt ett bud på 2,5 miljoner kronor. Ägare till bolaget är Calle Lundkvist. Det visste inte kommunen om när man höjde priset från 2,2 till 2,5 miljoner kronor.

Calle Lundkvist blir arg och besviken när han hör talas om kritiken

- Det bra att socialdemokraterna i Härnösand verkligen visar vad de tycker om företagare, de har alltid varit företagsfientliga. Om mitt företag hetat Norrporten hade aldrig diskussionen blivit aktuell.

Varför skulle ditt bolag köpa fastigheten som du själv äger?

- För att kringgå problem med förköpsrätten så valde jag att sälja över fastigheten till ett bolag som jag äger till 100 procent. Jag hade redan påbörjat en projektering för en tillbyggnad på fastigheten. Men kommunen bromsade den satsningen under två år. Det fanns fyra intressenter som ville etablera sig på tomten, bland annat Burger King.OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67