Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cafékvällar på temat ”Vara människa”

Annons

Under hösten 2019 har fyra föreläsare inbjudits till Brunnskyrkan i Härnösand. Utifrån sina olika erfarenheter inleder de samtal om "att vara människa". Först ut var socialchefen i Härnösand Mats Collin, som talade om utanförskap och marginalisering från socialtjänstens perspektiv.

Några veckor senare fick, de som sökt sig till Brunnskyrkan denna onsdagskväll, lyssna till religionssociolog Josephine Sundqvist, Sida, Hennes tema var "Den globala människan". Inledningen till kvällens samtal handlade om vad det kan innebära att tänka globalt och agera lokalt, om Agenda 2030. Hur vi tillsammans kan leva hållbart och hur man hittar sin plats i en globaliserad värld.

I historieskrivningen över demokratins och välfärdssamhällets framväxt har frikyrkorna och andra folkrörelser sin givna plats. Författaren och pastorn Vibeke Olsson har i sina romaner skildrat folkrörelsernas barndom i sina romaner om Bricken Eriksson på Svartviks sågverk utanför Sundsvall. Sista onsdagen i oktober berättar Vibeke Olsson om sina böcker och inleder ett samtal om hur vi förvaltar folkrörelsearvet i vår tid.

Sista cafékvällen på temat "Vara människa" är den 20/ 11. Då talar arbetsmiljöpsykolog Elisabeth Sellerfors, om ”Stormens öga” ett projekt som riktade sig till personal inom kommunens skola och barnomsorg. Projektet syfte vare att rusta deltagarna att hantera tillvaron för sig själva och bli medskapare till en bättre livsmiljö som stöd och hjälp för andra.

Olof Frensborg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel