Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cadbury-styrelse godtar bud

Annons

Cadburys styrelse rekommenderar ägarna att anta den amerikanska livsmedelsjätten Kraft Foods bud, enligt vilket det brittiska konfektyrföretaget värderas till 11,9 miljarder pund (137 miljarder kronor).

Den transatlantiska affären sätter punkt för nästan 200 års oberoende för britternas mest kända godistillverkare.

För Kraft Foods innebär Cadbury-affären att man utöver en stor andel av den brittiska godismarknaden även får tillgång till snabbväxande marknader som Indien och Brasilien, där Cadbury har stor verksamhet.

Kraft Foods föreslog en affär redan i september i fjol, men fram till på tisdagen har Cadburys ledning konsekvent avvisat budet som fientligt och för lågt.

Kraft Foods betalar 840 pence per Cadbury-aktie, varav 500 pence erläggs i form av kontanter och resten i Kraft Foods-aktier. Prislappen på totalt 11,9 miljarder pund innebär en premie på 5 procent jämfört med Cadbury-aktiens stängningskurs på Londonbörsen i måndags.

Om affären går i lås ingår även en extrautdelning på 10 pence per aktie till Cadbury-ägarna i uppgörelsen.