Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Sollefteå behöver stabilitet – och nya initiativ

Artikel 25 av 45
Valet i Sollefteå 2018
Visa alla artiklar

Annons
Joel Ölund och Anton Ångman, Centerpartiet i Sollefteå, tycker att kommunen behöver nya friska fläktar och ett nytt ledarskap.

Sollefteå kommun behöver ett nytt ledarskap som ser till hela kommunen och som skapar stabilitet och framtidstro. Runt om uppmärksammas det att det blåser en frisk vind genom vår i övrigt stagnerade kommunalpolitik; Centerpartiet.

Centerpartiet i Sollefteå är på väg framåt. Vi är det parti som senaste mandatperioden lagt flest motioner, varav många med positivt utfall. Bland annat motioner om: paus i avloppsinventering, trygghetsboenden, giftfri skola, närproducerad mat, fiskvandrings- och miljöåtgärder i älvar. Vi är långt ifrån nöjda och kommer fortsätta kämpa för att utveckla kommunen.

Tyvärr går det inte bra för Sollefteå. Vi har enligt SCB minskat stadigt de senaste åren med kraftigt negativ befolkningsutveckling, vi är en av Sveriges mest utflyttade kommuner. Vidare är vi en av de bottenrankade kommunerna vad gäller företagsklimat, plats 282 av 290. Eftersom fyra av fem jobb skapas i små företag drar vi slutsatsen att vi måste byta riktning.

Sollefteå behöver stabilitet och nytänkande, inte en politik som ena året avvecklar Nipanskolan för att sedan starta upp igen. Inte heller politik som i frågan om närvaroplikt vid skollunch kör över lärare och elever. Makt är alltid viktigast för Socialdemokraterna, och syns lämpligt nog varje valår.

Nu hävdar de att de jobbar för fiskvandring, järnvägssatsningar, försvarsetablering, näringslivsbolag och att synliggöra vårt textila arv. Kan vi verkligen lita på detta? Textilarkivet lades ner efter ett socialdemokratiskt beslut. Fiskvandringsvägar som Centerpartiet drivit under väldigt lång tid kan nu Socialdemokraterna tänka sig utreda. Behöver vi ens nämna sjukhuset?

Ska Sollefteå åter bli en kraftfull kommun behövs friska fläktar som blåser nya initiativ och för en tydlig väg framåt.

Joel Ölund & Anton Ångman

Centerpartiet i Sollefteå

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons