Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byter landsting

Annons
Byter landsting

Ytterligare en chef hoppar av från landstinget.

Lennart Moberg, chef för serviceverksamheterna i Gagna Västernorrland, slutar och blir personalchef på Norrbottens läns landsting.

Fast hoppa av är ingen term han vill höra.

- Absolut inte! Jag söker mig inte ifrån nånting. Jag har trivts jättebra med att bygga upp Gagna de senaste tre åren.

- Men vi har tidsbegränsade chefsförordnanden. Man är aldrig chef på livstid. Nu har jag fått ett erbjudande att bli personalchef i Norrbotten och det ska bli jätteroligt, säger Lennart Moberg.

Landstingets sviktande ekonomi med ständigt gigantiska underskott spelar inte heller in.

- Nej. Gagna beräknar nollresultat i år. Vi uppfyller med råge vårt sparbeting. Och Gagna löneservice är nominerad som en av av fem arbetsplatser till landstingets arbetsmiljöpris, kommentarer han.

Omvänt flyttar Lennart Moberg till ett minst sagt stormigt landsting. Norrbotten står inför stora omstruktureringar av sjukvården. Det tar han som en utmaning.

Tidigare i karriären har han varit utredningssekreterare åt landstinget Gävleborg, personalchef på länssjukhuset i Gävle samt PA-chef och chef för Landstingshälsan i Västernorrland. Han är 52 år och rötterna finns just i Norrbotten, i Orrbyn utanför Råneå.

Lennart Moberg tillträder sin nya befattning i februari. Inom överskådlig tid tänker han veckopendla mellan Härnösand och Luleå.

Det här är den andra chefsflytten på kort tid i landstingshuset.

Helt nyligen i höst slutade hälso- och sjukvårdsdirektören Sven Hedlund och gick till Apoteket AB, inte heller han skyllde på turbulensen kring landstingets rekordunderskott.

Samtidigt har sjukhusdirektören och förvaltningschefen för Härnösand-Medelpad, Per Nilsson, uttryckligen tackat nej till fortsatt förordnande. Han slutar vid årsskiftet.

Till detta kan läggas kulturstormen på försommaren då länsmusikchefen fick sparken och landstingets kulturchef Christer Rytterskog tills vidare tog ett steg tillbaka.

klas leffler

0611-554830 klas.leffler@tidningen.to