Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byt inte region till Västerbotten – sjukhuset skulle vara ett minne blott

Jag läste en artikel i Örnsköldsviks allehanda om att Umeå kommunfullmäktige bifallit en motion om att de skall utreda möjligheten om Örnsköldsvik kan byta Region från Västernorrland till Västerbotten. Jag vill påstå att den enda anledningen till att man idag godtar denna idé har med Västernorrlands landstingskris att göra.

Läs också: Ö-vik kan byta till Västerbotten – Umeås politiker positiva

Det skulle snarare ställa till problem för Örnsköldsvik och Örnsköldsviks befolkning att endast ha 10-12 mil till Umeå universitetssjukhus. Skulle Örnsköldsvik byta region från Västernorrland till Västerbotten så skulle Örnsköldsviks sjukhus inom kort vara ett minne blott.

För Plus-kunder: Efter Umeås invit – kommunalrådet tror inte att Ö-vik kommer byta till Västerbotten

Örnsköldsvik sänker sin egen stad i botten om man byter region. Inget sjukhus – ingen befolkning. Det blir betydligt lättare att motivera en nedläggning av Örnsköldsviks sjukhus när man byter region till Västerbotten, eftersom Umeå har universitetssjukhuset. Lägg ned förlaget innan det är försent. Byte av region löser inte landstinget i Västernorrlands ekonomiska kris.

Socialdemokrat

För Plus-kunder: Liberalerna vill utreda en "flytt" av Örnsköldsvik till Västerbotten – nobbas igen

Insändare: Regiontillhörigheten måste utredas – kanske är vi starkare med Västerbotten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel