Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byggnads: "Vi förhandlar inför döva öron"

Varsel är en del av den svenska modellen. En modell som alla parter i Sverige säger sig vilja bevara. Då måste man också förstå att varsel är ett verktyg och inget bråk. Byggnads gick in i den här avtalsrörelsen med tydliga mål att förbättra villkoren på våra byggarbetsplatser.

I dag råder en osund konkurrens där byggföretag som inte följer regler och avtal pressar priser och arbetstider. Byggnadsarbetarna får betala priset.

Våra krav handlar om ordning och reda och om att fortsätta utveckla huvudentreprenörsansvaret. En modell vi fick igenom förra avtalsrörelsen och är ett bra verktyg för att skapa ordning på våra arbetsplatser. Det ger bättre arbetsmiljö, större säkerhet och lika villkor.

Vi vill ha in fler kvinnor i branschen och möjliggöra för nyanlända att få ett jobb till schyssta villkor. Vi vill trygga återväxten och säkerställa att elever som går ut byggprogrammen också får den lärlingsanställning de behöver för att bli färdiga byggnadsarbetare.

Vi har redan förlorat generationer av byggnadsarbetare och kommer aldrig kunna bygga allt som ska byggas ikapp om vi inte öppnar upp för dessa grupper och blir en modern och framtidsinriktad bransch.

Varför varslade vi? Byggnads har suttit i förhandlingar med Sveriges Byggindustrier (BI) i veckor för att ta oss an de utmaningar vi står inför. Gång efter annan fick vi konstatera att vi pratade inför döva öron.

Piskan inom Svenskt Näringsliv verkar gå stark, då BI lydigt vägrar diskutera varken jämställdhet- eller mångfald inom byggbranschen. I stället fokuserar de på lönesystemen, det är deras lösning på framtidens utmaningar. BI anklagar nu oss för att vara bråkiga och inte ta vårt ansvar.

Genom en högst medveten strategi har de förhalat förhandlingarna och skjutit samtalen i sank. Är det ansvarsfullt? Det är knappast som att deras mediala utspel, oseriösa rapporter och debattartiklar sker med förhandlingarnas väl och byggbranschens bästa för ögonen. Det är skrämseltaktik för att rulla tillbaka de reformer som hård facklig kamp över årtionden kommit arbetstagare till del.

Vi vill ha ordning och reda på arbetsplatserna och gemensamt utveckla avtalet. Vi hoppas att vår motpart är beredd att kroka arm med oss.

Jim Sundelin

ordförande för Byggnads Region MellanNorrland

Svar direkt: "Vi vill ha in mer kvinnor i branschen och möjliggöra för nyanlända att få ett jobb till schyssta villkor", skriver Jim Sundelin. Tvärtemot t ex lågavlönade Kommunal kräver det mansdominerade Byggnads 3,2 procents löneökningar.

Beslutet att överge märket höjer inte bara företagens lönekostnader och förstärker trösklarna in på arbetsmarknaden. Hållningen har även kritiserats offentligt av LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.