Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygget vid kanaludden liknar ett sovjetiskt sporthotell

Det pittoreska fiskarsamhället som blev ett Norrlands Murmansk. I Härnösand bygger man höghus medan man i Nådendal i Finland renoverar sina fiskarvillor.

Och arkitektupproret i Stockholm verkar inte ha nått till avkroken Härnösand. När man i vår huvudstad har börjat inse värdet i den unika arkitekturen planerar Härnösand att bygga en skyskrapa på stranden. Jag syftar givetvis på det tilltänkta hotellet vid kanaludden.

■■ För fler insändare, klicka här.

Är det inte märkligt att när man i Västernorrland söker bygglov längs kusten är det otroligt mycket regler måste följas. Strandskyddet är orubbligt och den enklaste av byggnader som en sjöbod ska vara rätt färg och proportioner för att passa in.

Samtidigt som flera hus och lokaler ekar tomma i Härnösands stadskärna så planeras flera nybyggen. Hur går den ekvationen ihop? Norrland har fantastiskt mycket att erbjuda men hit kommer inte besökare för att bo på något som liknar ett sovjetiskt sporthotell.

Wiklund

För Plus-kunder:

Operation i Sollefteå avslutade Erik Lövgrens år: "Jag blev otroligt väl bemött"

De bygger världens första typgodkända snowbike – häng med på en provtur

Möt tjuvarnas skräck – Peter har stoppat ett 40-tal själv: "Det sitter i ryggmärgen"

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel