Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byberg och Nordin köper Anna Norberg buss

Byberg och Nordin, med huvudkontor i Nordingrå, köper Anna Norberg buss, med stationsort i Sundsvall och Liden.

"Det känns som ett naturligt steg för oss att utvidga verksamheten genom att etablera oss i Sundsvall. Vi ser stora samordningsfördelar när det gäller bland annat Y-busstrafiken", säger Tomas Byberg, vd för Byberg och Nordin, i ett pressmeddelande.

Byberg och Nordin bedriver idag både linjetrafik, beställningstrafik och sällskapsresor. Man grundade och äger 50 procent av Y-buss. I och med köpet av Anna Norberg buss får bolaget cirka 55 fordon och tänker satsa på både linjetrafik i Nordvästraområdet samt beställningstrafik.

"Redan nu kör vi regelbundet ett antal företag och grupper från Sundsvall. När vi nu får bussar, garage och personal på plats känns det spännande att stärka upp beställningstrafiken i regionen", säger Tomas Byberg.

Från Nanna Norberg buss är man nöjda med affären.

"Vi har under många år haft ett gott samarbete med Byberg och Nordin och när vi ägare valt att sälja känns det roligt att det är ett annat lokalt privatägt bolag som tar över", säger vd Kåge Lindström i pressmeddelandet.
MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61