Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butjärn - snart Vilda västern

Den här veckan har det varit febril verksamhet på ett hygge vid Butjärn i Bjärtrå. Vilda västern-entusiasten Benny Wahlberg har med ett gäng gelikar lagt grunden för pälsjägarlägret och westernstaden Fort Kodiak.

- Vi började bygga på allvar i lördags men jag inledde föreberedelsearbetet redan i mars förra året, berättar en nöjd Benny Wahlberg.

Som vi berättade förra veckan hade han äntligen fått besked om att bygglovet för etapp 1 i byggandet av pälsjägarlägret Kodiak var beviljat. Benny Wahlberg låg då redan i startgroparna efter att ha fraktat upp bräder och virke till Butjärn som han hämtat från rivningshus i Hallstanäs.

Lägret, kombinerat med en westernstad, byggs på ett kalhygge något 100-tal meter från Butjärn. Marken på cirka fem hektar har arrenderats av en lokal skogsägare.

Efter många år i branschen, bland annat 18 års anställning på High Chaparall i Småland, har han skaffat sig många vänner med gemensamma intressen. Det vill säga vilda västern och allting som har att göra med den kulturen och tidsepoken. Många är därför beredda att bidra till att förverkliga Bennys dröm.

- Jag har under den här veckan fått hjälp av ett tiotal kamrater från hela Sverige som alla tillhör olika föreningar med västernverksamhet, säger Benny.


Läs mer i fredagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70