Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiker håller stängt för Sollefteå sjukhus

Det lär bli ganska folktomt i centrala Sollefteå på lördag. Flera butiker kommer att hålla stängt för att i stället satsa på manifestationen för sjukhuset i Kramfors.

Hemelektronikbutiken Hagbergs & Edfors är en av butikerna.

– Vi tycker att det är viktigt att var med och manifestera och vi kan inte var på två ställen samtidigt, säger Daniel Nilsson, en av butiksägarna.

Hotet mot Sollefteå sjukhus och den förestående manifestationen på lördag är det stora samtalsämnet i Sollefteå just nu. Och det har det vart sedan avslöjandet i mitten av augusti kom. Det märker man ute i butikerna också.

– Vi har varit utlämningsställe för Sollefteå sjukhusknappar, vi måste ha lämnat ut över tusen knappar och då blir det snack om sjukhuset också, säger Nilsson.

Samma erfarenhet har Leif Medin på Olja & Sanitet, som har stängt under de tre timmar som manifestationen förväntas pågå.

– Jag tycker att det är viktig att ge personalen en möjlighet att vara med. Om vi kan vara med och påverka så ska vi ta den möjligheten, säger han.

Även hans kunder diskuterar sjukhusets vara eller inte var väldigt mycket.

– Det här är något som kommer att påverka alla, så väl företagen som alla privatpersoner. Jag tycker att det är ett märkligt förslag och hoppas verkligen att de tänker om och gör rätt, säger Leif Medin.

Många butiker uppmanar också sina kunder att ta sig till Kramfors och delta i manifestationen nu när de inte kan handla under lördagen.

– Det här är egentligen en bra helg. Det är höstmarknad i stan och mycket folk i rörelse. Men å andra sidan, en sådan här grej kommer aldrig vid ett lämpligt tillfälle, säger Daniel Nilsson.

Exakt hur många butiker som kommer att hålla stängt hela eller delar av lördagen är oklart, det tullkommer namn hela tiden. Men hittills är, förutom Hagberg & Edfors och Olja & sanitet även Elkedjan, Amuletten, Änglarum, Resele jakt & hjort, Sunetec och KY:s klara.