Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busstrafiken och indragna hållplatser väcker frågor: "Vet kommunens ena hand vad den andra gör?"

Annons

Nya regler för parkering för att folk skall ta bussen i stället – men varför i himmelens namn försämrar man då både sträckning och hållplatstäthet? Vill man köra med helt tomma bussar för att slippa stanna, eller vad är det man är ute efter?

Och den som kommit på den lysande idén att bussarna inte skall vända i Bodum, utan köra in på den smala gatan bland barnfamiljernas villor i Bonäset två gånger i timmen – har de varit där och sett hur det ser ut? Helt huvudlöst!

■■ INSÄNDARE: "Varför går det inga bussar till Gullvik – jag vill ha några turer i veckan till campingen"

Gör om turlistorna i stället. Hinner man inte med två gånger i timmen, då får man väl köra en gång i timmen, eller var 45:e minut eller något. Om vi väntar en kvart extra överlever vi nog. Men drar man in hållplatser och turer så vi får för långt till bussen, då får vi ta bilen i alla fall.

Förresten så finns det en stor tomt nedanför denna gata där en gång i världen planerades för en ICA-butik. Bygg en vändplan där i stället, men kör inte in bland barnen.

Farmor i Bonäset

■■ FÖR PLUSKUNDER: Endast 200 åker buss eller tåg till jobbet – länets långpendlare ratar kollektivtrafiken

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel