Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busschaufför ska ha hotats och blivit slagen av okänd man i Långsele

Ett bussbolag har anmält att en busschaufför har blivit misshandlad och hotad av en okänd man i samband med en bussresa den 14 december i Långsele till Arbetsmiljöverket.

Annons

Enligt anmälan så ska busschauffören ha kört på linje 331 mellan Sollefteå och Sundsvall.

Chauffören avvisade en kvinna som vägrade kliva av bussen på en hållplats i Långsele. Han fortsatte sedan färden mot Sundsvall.

På vägen tillbaka mot Sollefteå väntade en yngling på honom vid samma hållplats i Långsele.

Mannen krävde att få prata med busschauffören som då kliver ur bussen. Då hotar ynglingen med att han ska skada chauffören och slår honom på kinden.

Chauffören uppfattar det som om mannen har något i handen och flyr tillbaka in i bussen där medpassagerarna försöker hjälpa till. Då försvann ynglingen från platsen och bussen kör vidare.

Händelsen är anmäld till Arbetsmiljköverket men även till polisen.

Busschauffören fick inga fysiska skador av händelsen. Det framkommer inte i anmälan om händelsen med kvinnan och den med ynglingen har kopplingar till varandra.