Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Buset" tvingar affären att stänga

Kramfors förlorar nu sin enda garnaffär. Eva-Britt Thornberg lägger efter flera år ner butiken och koncentrerar sig på sin affär i Sollefteå. Hon har tröttnat på "buset" i Kramfors och stänger för gott i februari nästa år.

- Nu har vi haft inbrott igen. Visserligen fick polisen tydligen ett tips om vilka som låg bakom och de har ordnat så vi ska få tillbaka grejorna, det handlade om märkeskläder för minst 250 000 kronor, men det börjar kännas hopplöst, säger hon.

Eva-Britt Thornberg tänker då inte i första hand på sig själv och inbrotten hon varit utsatt för, utan på situationen i centrum generellt. Det är alldeles för stora problem med missbrukare och kriminella som gör tillvaron osäker och kunderna rädda.

- Att en garnbutik ska behöva lita till besök av Securitas vakter är ju helt orimligt, tycker jag.

Hon skulle vilja se att det togs ett helhetsgrepp över hur det ser ut i centrum. Inte bara att man flyttar Tonum för att minska sittplatserna för daglediga.

- Ett problem att se över är kanske alla vårdhem för missbrukare som finns i kommunen, med resultatet att en del hoppar av och sedan stannar kvar i Kramfors.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67