Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bullerbråket i Solum är över

Efter åtta år av byråkratiskt manglande verkar striden om bullret från vägbron i Solum äntligen vara över. Det slutade med en form av förlikning.

Allehanda Media har åtskilliga gånger berättat om hur boende i ett hus nära bron upplevt stora problem med buller och vibrationer från skarvarna vid brons början och slut. Därför har man begärt åtgärder, alternativt inlösen.

Frågan har vandrat genom olika juridiska instanser och myndigheter i flera omgångar. Till en början ställde sig till exempel Kramfors kommun skeptisk till hur stort problemet var, men kommunen ändrade inställning efter att ärendet varit uppe i miljödomstolen. Då krävde man istället att Vägverket skulle utreda vilka möjligheter till lösning det fanns, trots att bullret inte överskrider några gränsvärden.

Vägverket å sin sida har sett frågan som principiellt viktig eftersom den kan bli till ett prejudikat. Om de boende i Solum får rätt riskerar verket liknande krav från andra håll i landet. Därför hade man överklagat kravet på en utredning av hur problemet skulle lösas till miljödomstolen, där frågan då kom upp på nytt.

Men nu har en förlikning mellan parterna träffats.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92