Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässeger mot Luleå

Annons

Kanadensaren Greg Scott var stor segerorganisatör för Brynäs när Luleå besegrades med 3-1 - ett resultat som innebar Brynäs första trepoängare på hemmaplan.

Trots att Brynäs spelmässigt varit det bättre laget i samtliga hemmamatcher den här säsongen har de tre poängen och en seger under ordinarie tid saknats. Men mot Luleå på lördagskvällen kom första segern i en fartfylld match med mycket känslor.

Brynäs förstakedja med kanadensaren Greg Scott, Andreas Thuresson och Anton Rödin låg bakom det mesta.

Den kedjan var fantastiskt bra och hade en enorm fart i allt de gjorde, sade Brynäs assisterande tränare Janne Larsson.

Greg Scott dominerade stora delar av matchen och visar ett han kommer att vara en mycket viktig spelare för Brynäs i framtiden.

Han har gjort det väldigt bra sedan SHL startade. Han hade lite svårt att acklimatiseras sig i början. Nu har det lossnat rejält för honom, säger Larsson.

Scott är också nöjd:

Det känns riktigt bra, jag känner mig i god form och spelar med två fantastiska spelare. Thuresson har en otroligt het bössa och Rödin öppnar ytorna med skridskoåkningen.

Hemmalaget öppnade i ett rasande tempo. Chanserna duggade tätt och Luleås målvakt David Rautio radade upp räddningar. Men i sjunde minuten orkade inte Luleå hålla emot längre och Andreas Thuresson sköt 1-0. Men det hann bara gå två minuter innan det var kvitterat, Linus Klasen pricksköt 1-1 mellan benen på Johan Holmqvist.

I den andra perioden lossnade det rejält för Brynäs. Först tryckte Johan Harju in en retur från nära håll. En halvminut senare styrde kanadensaren Greg Scott in 3-1-målet efter en mycket fin passning av Andreas Thuresson och Luleå var aldrig nära att komma tillbaka i matchen.

Vi var inte värda att få vinna den här matchen. Vi förlorade väldigt många kampmoment och situationer ute på isen, Brynäs var det bättre laget och vann rättvist, säger Luleåtränaren Thomas Berglund.

TT: Ni spelade match mot AIK i fredags. Kände ni er slitna?

Ja, vi var inte på tårna. Visst är det lite orättvist att Brynäs får vila en dag mer, men det är inget vi kan skylla på.

Mer läsning

Annons