Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs stoppade LHC-sviten

Annons

Brynäs vände 1-2 till seger 6-3 hemma mot Linköping i en match som inte nådde några spelmässiga höjder. En arbetsseger för hemmalaget som är i större poängbehov.

Linköping kom till Gävle med åtta raka segrar, hade inte en förlust under hela december och var klara favoriter mot ett skadedrabbat hemmalag.

Segersviten såg ut att kunna växa till nio matcher sedan Linköpings målkung Jan Hlavac gjort såväl 1-0 som 2-1, båda gångerna elegant framspelad av Jaroslav Hlinka. Hlavac har nu gjort 23 mål på 22 matcher. Om Hlavac kan hålla samma snitt resten av elitserien raderar han ut förre Brynässpelaren Tom Bissets målrekord för utländska spelare i elitserien. Han gjorde 40 mål på 50 matcher under en säsong.

Brynäs saknar stjärnor som Hlavac och Hlinka, men alla i laget jobbar hårt i alla byten. Det gav resultat mot Linköping. Grovjobbaren Jonathan Granström gjorde viktiga 2-2 kort före andra periodpausen och det var signalen för hemmalagets vändning. Brynäs satte effektivt de läge som skapades och vann rättvist.

Hemmamålvakten Eddie Läck ska också framhållas. Vid ställningen 3-2 för Brynäs hade Hlinka helt öppet mål från nära håll men Läck lyckades liggande på isen rädda med klubban.