Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs slog krisande Skellefteå

Annons

Brynäs bröt sin svaga bortatrend när man besegrade Skellefteå med 5-3.

Skillnaden mellan lagen stavades försvarsspel - och Calle Järnkrok.

Han älskar verkligen att vara där ute, sade Brynästränaren Gunnar Persson.

Efter tre raka bortaförluster var det ett taggat Brynäs som kom till spel.

Den här gången krävde Persson och hans tränarkollega Tommy Jonsson en betydligt bättre inställning av sina spelare. Och de fick vad de bad om.

Från första nedsläpp var det Brynäs som höll i taktpinnen. Men Skellefteå är inne i en ännu tyngre period och ville absolut ha tre poäng med sig, så det blev kamp om pucken och ett högt tempo genomgående.

Så mycket skridskor som vi åkte i dag var det länge sedan jag såg. Vi åkte mycket och vi åkte rätt, tog bort spelytorna för spelskickliga Skellefteå, sade Gunnar Persson, som fick se Johan Harju göra 1-0 efter 9.39. På passning av Calle Järnkrok lyckades Harju lirka in sitt elfte mål för säsongen.

Ett passivt Skellefteåförsvar fick publiken se flera gånger den här kvällen. Nästa gång var när Calle Järnkrok gjorde 2-1 i början av mittenperioden. Ur högen med Skellefteåspelare framför målet var det Järnkrok som kom ut med pucken i behåll och satte den säkert i nät.

Även 4-1 kom från Brynäs småväxte men största stjärna. Den gången var det backen Ryan Gunderson som slog en öppnande passning och gav Järnkrok fritt fram mot mål.

Då hade det gått drygt 13 minuter av mittenperioden och Skellefteå såg ut att vara ett lag i spillror.

Inte så konstigt, för efter sju raka segrar nyligen har vårens finallag nu bara vunnit en av de senaste sex matcherna.

Ibland går man ner sig så där. Men spelar vi som vi gjorde i andra halvan av matchen i dag så vinner vi sådana här matcher. Då satte vi oss i många bra lägen, sade Skellefteåtränaren Anders Forsberg, som fick se sitt lag repa mod. Inför den sista perioden var man i 3-4-underläge efter mål av den nyblivne landslagsmannen Joakim Lindström och en ny drömträff från poängligaledaren Bud Holloway.

På slutet jagade man också kvittering men drog på sig utvisningar och kom av sig.

Andra halvan av matchen är jag riktigt, riktig nöjd med - frånsett att vi satt i utvisningsbåset en stor del av tiden, sade Anders Forsberg.

Mer läsning

Annons