Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs kopplade tidigt grepp

En effektiv period räckte för att Brynäs skulle spräcka Frölundas sju matcher långa förlustfria svit. Brynäs vann 5-2, tre av hemmamålen kom i första perioden.

Av logistiska skäl valde Frölunda att skippa den i stort sett obligatoriska matchvärmningen. Sett till spelet i första perioden var det ett mindre klokt beslut. Speciellt hade Frölundas backar mycket svårt att hitta sina positioner och gav inte målvakten Johan Holmqvist någon större hjälp.

Frölunda-tränaren Ulf Dahlén tvingades till time out redan efter knappt åtta minuter vid 2-0 för Brynäs, det blev bättre ordning i Frölundas försvar efteråt.

Brynäs spelade smart i de avslutande perioderna. Hemmaspelarna lät sig inte provoceras i någon större utsträckning när det blev stökigt och tjafsigt på isen, vilket det var speciellt under delar av andra perioden.

Frölunda lyckades reducera tidigt i sista perioden men riktigt spännande blev det aldrig. Tack vare segern befäste Brynäs sin slutspelsplats medan Frölunda nu är indraget i kampen runt slutspelsstrecket. Göteborgarna är förvisso femma i tabellen men ner till Timrå på nionde plats skiljer bara fyra poäng.