Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs hetast i kylan

Annons

Brynäs besegrade Timrå med 3-0 i 15-gradig kyla inför 15 009 åskådare på lördagskvällen.

Storpubliken runt den provisoriska Gävlebocken Arena i Gävle trivdes trots att temperaturen föll neråt minus 15 grader. De yttre förhållandena liknade mer en VM-match i bandy någonstans i Sibirien än en elitseriematch i ishockey. Kön till ölförsäljningen var inte speciellt lång någon gång....

Det fanns farhågor om hur isen skulle klara sig med tanke på att det snöat mycket tidigare i veckan. Ismakarna hade inte kunnat jobba som de ville, men isen men höll bra. Visst behövdes några kannor vatten för att täta en längre spricka innan matchen men sedan var isen inget spelarna kunde skylla misstag på även om pucken ibland hoppade lite mer än vanligt.

Brynäs såg ut att trivas bäst i kylan och hade också med sig ledningen med 2-0 efter den första perioden. Jonas Nordquist satte det första innan Andreas Thuresson ökade ledningen.

Timrå kunde skapat ner i matchen när hemmalaget drog på sig en del utvisningar men fick inte spelet i numerära överlägen att fungera speciellt bra. I stället kunde Brynäs Martin Johansson fastställa slutresultatet i öppen kasse.

Mer läsning

Annons