Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs hakar på i toppstriden

Annons

6-3 borta mot Örebro och Brynäs hakar på i SHL-hockeyns toppstrid.

En viktig seger, sade lagkaptenen Jörgen Sundqvist.

Örebro kom till hemmamötet med Brynäs med poängförhoppningar efter att ha plockat pinnar fyra matcher i rad, och till en början såg det lovande ut.

Brynäs tidiga ledningsmål kvitterades av Christoffer Norgren och innan halva första perioden var spelade hade Marko Anttila - nyförvärvet som nu kan redovisa tio poäng på tio matcher - gett hemmalaget ledningen.

Sedan tog det roliga slut för närkingarna. Brynäs kvitterade innan första pausen, gick sedan ifrån till 4-2 genom Greg Scott och Daniel Brodin och när Örebro sedan, trots två jättelägen i powerplay, inte lyckades reducera kändes matchen i hamn för Gävle-laget.

Jag tycker att vi gör en stabil match och inför sista perioden kändes det som att vi skulle klara hem det här, sade Brynäs-kaptenen Jörgen Sundqvist och fick medhåll av Jan Larsson, assisterande tränaren som fick ta huvudansvaret i båset när huvudtränaren Tommy Jonsson blev kvar hemma i Gävle magsjuk. I det stora hela hade vi kontroll över matchen de två sista perioderna, sade Larsson och tyckte att det oavgjorda resultatet efter den första perioden mer berodde på egna svagheter än på Örebros styrkor. Vi ställde till det för oss i egen zon helt enkelt.

Örebro fick ett litet hopp efter Henrik Löwdahls 3-4 efter 6.07 av tredje perioden men endast 47 sekunder senare satte Johan Harju 5-3 och Bill Sweatt fastställde 6-3 genom mål i tom Örebro-kasse.

Vi har ett stabilt spel och kan vinna både när allt fungerar och när det inte riktigt gör det, sade Jörgen Sundqvist. Det är viktigt när serien är så oerhört jämn som årets SHL är.

Örebro?

Fyra matcher i rad med poäng men mot Brynäs var man inte ens nära.

Nej, vi bjuder på de fyra första målen och det ser nästan komiskt ut ibland, sade en bedrövad Håkan Åhlund, assisterande Örebro-tränare, efter hemmasmällen. Hela laget visar fel inställning och jag hoppas bara att vi kan komma igen på torsdag mot Skellefteå och visa något bättre då.

Mer läsning

Annons