Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs bröt förlustsviten

Annons

Inget skönspel men väl en seger som till slut blev både stor och säker. Brynäs vann hemma mot Linköping med 5-0 sedan Johan Holmqvist visat vägen med mycket bra målvaktsspel.

Fruktansvärt starkt av oss att studsa tillbaka efter förlusten i Luleå, sade Holmqvist efter matchen.

Brynäs hade sex raka hemmaförluster inför matchen mot Linköping, kom närmast från 1-8 borta mot Luleå. Men Brynäs fick den start laget så väl behövde. Matchklockan hade bara tickat 25 sekunder innan Sebastian Enterfeldt gjorde 1-0.

Visst var det viktigt att få den starten. Men det kändes också innan matchen att det var ett mycket laddat lag som satt i omklädningsrummet, sade Enterfeldt som gjorde ytterligare ett mål under matchen.

Linköping hade ett par bra chanser att kvittera i första perioden, trots att Brynäs gjorde allt för att spela enkelt och inte bjuda sina motståndare på minsta yta. Linköpings nyförvärv Lee Goren hade en styrning från nära håll som Johan Holmqvist plockade och Eric Himmelfarb sköt ett närskott som Holmqvist gjorde en mycket vass benparad på.

Bra tryck

Goren hade jag ganska bra koll på men den andra räddningen var riktigt bra, viktig för både mig och laget. Jag såg honom lite i ögonvrån precis innan han fick pucken, sade Holmqvist nöjt efter matchen. Klart att det är skönt att få hålla nollan men det viktigaste var lagets insats. Vi gjorde mycket bra i den här matchen som vi haft problem med tidigare, fortsatte Holmqvist.

Linköping hade stundtals bra tryck mot Brynäs i andra perioden men enda målet gjorde Brynäs Martin Johansson efter en snabb spelvändning. Efter hemmalagets tredje mål var matchen i stort sett avgjord.

Välkommen seger

Det märktes på glädjen och lättnaden i Brynäs omklädningsrum att segern var välkommen.

Efter förlusten i Luleå luftade vi verkligen våra tankar så med tanke på det kanske det var bra att det hände, på sitt sätt, sade Sebastian Enterfeldt. I den här matchen gick vi verkligen ihop som ett lag igen och jobbade stenhårt för varandra. Tanken före matchen var att spela enkelt och jag tyckte vi gjorde det riktigt bra. Nu är vi på väg tillbaka, fortsatte han.

Tack vare segern är Brynäs nu sexa i tabellen, placeringen efter Linköping.

Mer läsning

Annons