Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs avgjorde i förlängning

Annons

Efter fem raka förluster fick Rögle med sig en poäng hem från bortamatchen mot Gävle. Brynäs vann 5-4 sedan Andreas Thuresson avgjort.

Vi borde avgjort under ordinarie tid men ändå skönt med en seger, sade Thuresson.

Brynäs ryckte från 2-2 till 4-2 inom loppet av 46 sekunder i början av sista perioden. Då trodde nog de allra flesta att Rögles förlustsvit skulle förlängas till sex matcher.

Men inte. Med lite hjälp av hemmalaget kunde Rögle kvittera. Brynäs målvakt Robin Rahm som släppte in 2-2 väldigt billigt var olycklig även vid 4-3-målet och kvitteringen från Daniel Sondell styrde på en hemmaklubba. Där var Rahm utan chans.

Jag tycker att vi visade ett riktigt bra tålamod i sista perioden. Visst hade vi lite studs med oss också men det har vi inte haft mycket av tidigare under säsongen, sade Daniel Sondell.

Att Rögle lagt mycket fokus på sitt försvarsspel sedan klubben sparkat backarna Martin Strbak och Tom Preissing märktes tydligt och det bekräftade också Sondell.

Spelade tajt

Vår gameplan var att spela tajt, inte ge Brynäs offensivt skickliga spelare några ytor och det lyckades vi ganska bra med.

Trots poängen i Gävle är Rögle fast förankrat i botten av elitserien. Läget är minst sagt utsatt men Sondell vägrade ge upp hoppet och ville absolut inte prata om kvalserien, den så hatade av elitserielagen.

Vi måste hitta ett sätt att spela för att vinna våra matcher och jag tycker att vi är en bit på väg. Vi får ta med oss det som var bra i den här matchen och fortsätta jobba med det som inte var bra. Visst har man koll på tabellen men det behövs bara en svit av matcher för oss samtidigt som de andra förlorar så är det jämnt skägg igen, sade han.

Brynäs matchhjälte Andreas Thuresson var både nöjd och missnöjd.

Dåligt försvarsspel

Vårt försvarspel var inte bra, Rögle var lite hetare än oss på lite returer och så. Den biten måste vi förbättra och vi jobbar mycket med det på träningarna. Det som är positivt är att vi har gjort mycket mål framåt i de senaste matcherna, sade Thuresson.

För Brynäs vänta nu utematch mot Timrå på lördag kväll med anledning av klubbens 100-årsfirande. Runt 14 000 biljetter är sålda.

Mer läsning

Annons