Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutal bild av t-banedöd upprör

Annons

Bilden visar hur mannen förgäves försöker klättra upp från tunnelbanespåret, dit han blivit nedknuffad.

Sekunderna efter blir han ihjälkörd.

Publiceringen av bilden har väckt starka känslor och avsky i USA.

På perrongen, på Times Square-stationen i New York, fanns en frilansfotograf som brukar jobba för tabloidtidningen New York Post. Fotografen fångade den 58-årige mannen på bild, sekunderna innan han klämdes ihjäl mellan tåget och perrongen. I tisdags var bilden på New York Posts förstasida, med rubriken "Knuffades ner på spåret, den här mannen ska just dö".

Publiceringen väckte avsky i USA. "Wow! Tid att ta några bilder. Varför hjälpte han inte till?" rasade en läsare på New York Posts hemsida.

Fotografen hävdar att hans enda syfte med bilderna var att smälla av sin blixt för att varna tunnelbaneföraren.

Jag såg ljusen från tåget som närmade sig. Allt jag kunde tänka på var att varna föraren med min blixt, säger han enligt USA Today.

På onsdagen greps en 30-årig man misstänkt för dådet. Polis tror att det var han som gick fram till 58-åringen på perrongen, började gräla och sedan knuffade ner honom på spåret. Det inträffade har spelats in på övervakningskamera.

I september inträffade ett uppmärksammat rån i Stockholm, då en gärningsman rånade en medvetslös man som låg på ett tunnelbanespår men lät bli att rädda mannen undan tåget.

Mer läsning

Annons