Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brown: Redo för tidigt brittiskt val

Regerande Labour närmar sig Konservativa partiet i opinionen, visar en undersökning. Premiärminister Gordon Brown har därför beordrat sitt parti att göra sig redo för valkamp tidigt i vår.

Det ännu troliga datumet för parlamentsvalet är visserligen den 6 maj, men efter de nya, bättre opinionssiffrorna överväger Brown val redan den 25 mars, skriver Sunday Times.

Brown talade förra veckan vid ett möte med nyckelpersoner i Labour som uppmanades att ha kampanjmaterial klart till slutet av januari 2010.

Vi är redo närhelst du beslutar att köra igång, svarade partiets generalsekreteraren Ray Collins.

Partihögkvarteren i Storbritanniens valkretsar skyndar nu på processen med att ta fram sina kandidater till det brittiska parlamentet.

Labour har 31 procent i väljaropinionen, nio procentenheter efter Tories, rapporterar opinionsinstitutet You Gov i december enligt Sunday Times. Största oppositionspartiet ledde för en vecka sedan med till synes trygga 13 procentenheter.

Liberaldemokraterna har backat två enheter till 16 procent.

En förklaring till Labours starkare ställning är beskedet om 50 procents skatt på bankbonusar som överstiger 25 000 pund, motsvarande 290 000 kronor, som regeringen presenterade förra veckan i sin förhandsrapport till den kommande budgeten.