Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brown och Sarkozy visar enad front

Frankrikes och Storbritanniens ledare visar enad front inför EU-toppmötet som inleds i dag. I en gemensam debattartikel i Wall Street Journal uppmanar de till global reform av finansmarknaderna.

Särskilt pekar de båda ledarna på behovet av en ny skatt på bankbonusar. Det är "helt enkelt inte acceptabelt" för skattebetalare att rädda bankerna när de havererar men inte få ta del av vinsterna i goda tider, skriver Brown och Sarkozy.

Den gemensamma artikeln ses också som ett sätt att markera enighet efter senaste tidens käbbel mellan länderna, som utbröt när fransmannen Michel Barnier utsågs till EU-kommissionär med ansvar för finansmarknaderna.

Utnämningen väckte oro bland britter, som ser honom som alltför marknadsfientlig och ett möjligt hot mot Londons ställning som finansmetropol. När ett möte mellan Brown och Sarkozy ställdes in i förra veckan tolkades det som tecken på osämja.