Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brown får själv betala dyr städning

Annons

12 415 pund och 10 pence. Så mycket ska Gordon Brown betala tillbaka, sedan den brittiske premiärministerns städ- och trädgårdsvanor visat sig för dyra.

Det är skandalen från i våras kring brittiska politikers kostnadsersättningar som nu börjar bära frukt i form av återbetalningar av ersatta utlägg.

Utredaren Thomas Legg har fastställt att 2 000 pund om året för städning och 1 000 pund för trädgårdsskötsel är rimligt.

Brown har under sin tid som finansminister och nu premiärminister begärt, och fått, bra mycket mer än så. Därför ska han för den senaste femårsperioden betala tillbaka 10 716:60 pund för städningen, 302:50 pund för trädgårdsskötseln och 1 396 pund för en renoveringsräkning som av misstag ersatts två gånger.

Ett pund är cirka elva kronor.

Många andra ledande brittiska politiker, däribland oppositionsledaren David Cameron, har fått liknande kravbrev från Legg. Utläggen gäller mest rikspolitikernas vanliga bostäder hemma i valkretsen, inte tjänstebostäder som det berömda premiärministerresidenset 10 Downing Street i London.