Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brovandaler ger sig på nybygge

Den nya gångbron över Kramforsån vid Kramforsskolan kom på plats i tisdags. Om allt går bra ska bron öppnas för allmänheten om två veckor.

Själva jobbet har fungerat helt efter ritningarna. Men den senaste tiden har entreprenören Skanska haft stora problem med vandalism.

- Gång på gång när vi kommer dit på morgonen har någon förstört och kastat material i vattnet, allt i från broräcken till avspärrningar, säger Stefan Andersson på Skanska.

Han säger att skadegörelsen tärt en hel del på tålamodet och oroar sig lite extra för vad som ska hända under helgens festligheter.

Bakgrunden till att bron byts ut är att träkonstruktionen varit helt murken och börjat bli en säkerhetsrisk. Merparten av betongfundamenten har dock kunnat återanvändas efter en del reparationer. Den nya bron ska dessutom få ett par bänkar som gör att man kan sitta och titta på forsen i lugn och ro.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92