Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottsutredningen i traktorhärvan nedlagd

Åklagaren har avskrivit alla misstankar om brott i samband med en traktorförsäljning mellan Solatum och en entreprenör i Långsele. Nu blir frågan ett civilrättsligt ärende.

Allehanda Media berättade förra lördagen om hur det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå sålt två traktorer till en privatperson. Eller sålt och sålt. Solatum hävdar att de inte kommit överens, medan entreprenörer hävdar att de haft en överenskommelse.

Med stöd av den överenskommelsen satte entreprenören in 706 000 kronor på Solatum konto och hämtade en av de två traktorerna. När han skulle hämta den andra sade Solatum nej.

Därefter polisanmälde de båda varandra och tingsrätten gick med på att ta traktorn i beslag. Det beslaget har nu samma tingsrätt hävt sedan åklagaren lagt ner utredningen. Detta beslut fattade åklagaren sedan en oberoende värderingsman kommit fram till att den summa som entreprenören betalat var skälig, varken för mycket eller för lite.

Därmed är "affären" inte längre ett polisärende. Däremot står ord mot ord. Solatum hävdar att de inte godkänt någon affär och entreprenören säger att de vare överens. Vill de driva ärendet vidare får de nu stämma varandra och låta en domstol avgöra tvisten som ett civilärende.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68