Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort slagsmål i Sollefteå

/

Tre personer skadades i samband med ett slagsmål varav en så allvarligt att han fått föras akut till Umeå sjukhus för specialistvård. Det rörde sig om ett 30-tal personer där flera uppgavs använda tillhyggen.

Annons

Larmet kom vid 20-tiden på fredagskvällen. Ett stort slagsmål hade utbrutit vid Gamla bron i Remsle. Enligt jourhavande förundersökningsledare Lars-Åke Lemon rör det sig om ett gäng personer som var på väg för att spela en fotbollsmatch som möttes av ett annat gäng mitt på bron.

Därefter ska ett stort slagsmål ha utbrutit som krävde lång tid och stora resurser att avvärja.

Polisen var på plats snabbt efter larmet men fick snart kalla in både fler poliser och ambulans. Situationen beskrevs strax efter larmet som kaosartad. Sammanlagt skickades fem polisbilar till platsen varav några från Härnösand och Kramfors.

Tre män fick föras till sjukhus varav en var så allvarligt skadad att han fick föras med akuttransport till Umeå sjukhus för specialistvård. Hans tillstånd var vid 23-tiden okänt men polisen uppgav att han var medvetslös. 

En annan man uppgavs vara måttligt skadad men kontaktbar. Tillståndet för den tredje uppges inte vara allvarligt. Hos akuten i Sollefteå ville man vid klockan 22.30 inte lämna ut några uppgifter. Det är okänt om det rör sig om samma våldsverkare som skadat båda personerna.

Två personer har gripits och omkring tio personer kommer att förhöras.

Är du på plats? Har du bilder? Kontakta oss!

Annons