Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmare slogs på Ulvön - får samhällstjänst

Under en sommarnatt i slutet av juli ilsknade en stockholmare till på Ulvön i Örnsköldsviks skärgård.

Annons

En man i 45-årsåldern befann sig på Ulvön i Örnsköldsviks skärgård den 26 juli den här sommaren. Mannen var på en fest där också en några år yngre stockholmare befann sig med sin familj, enligt en dom från tingsrätten. I domen framgår det att den äldre stockholmaren uppfattade att den yngre snackat skit om honom under kvällen, varvid han beslutade sig för att ge sig på honom senare.

Enligt domen hade den några år yngre mannen befunnit sig i en säng där han lagt sig för att sova. Det var då den andre mannen till attack, genom att knuffa ner honom från sängen och ta ett strypgrepp på honom. Den yngre stockholmaren gjorde sig illa, fick andnöd och försökte skydda sig genom att sätta upp sitt knä.

Tydligt var att de båda männen druckit alkohol under kvällen, och att den äldre mannen var märkbart irriterad på den yngre.

Mannen i 45-årsåldern döms av tingsrätten till skadestånd om 5 500 kronor till den andra stockholmaren. Skadeståndet avser sveda, värk och kränkning. Mannen döms också till villkorlig dom med samhällstjänst om 50 timmar.

Mer läsning

Annons